RSS

Friday 16 November 2012

KENAPA RUMPAI LAUT WARNA UNGU TERRRRBAIK?


Assalamualaikum...
ari nie saya nk share knapa bile saya rekemen kat kwn2 saya mst saya byk cerita ttg kebaikan gred aaa (pepel kale!) ...ari nie saya jmp jwpnnya so hrp blh di manfaatkan bersama...


AAA warna ungu merupakan antara pilihan utama masyarakat cina sejak sekian lamanya dalam penyediaan juadah seperti sup. Ia memiliki kandungan khasiat yang amat tinggi berbanding dengan rumpai gred AA dan A. Ia terlebih dahulu diterna
k di Negara Jepun sebagai makanan ruji kaum penduduk di sana.


Tahukah anda?


Khasiat rumpai ungu ini adalah setanding dengan alga spirulina dan cendawan ganoderma, memiliki khasiat seperti sayuran bayam, kubis, terung, anggur, persis dengan protin dan kolagen ikan marin, walit dan soya, maka setiap keperluan tubuh badan kita boleh dipenuhi oleh tumbuhan ini. Ajaib bukan?

Warna memang memainkan peranan penting dalam sesuatu perkara.

Warna cerah bermaksud kualiti dan jumlah gizi berada pada tahap sederhana serta tinggi kandungan air.

warna gelap seperti ungu memiliki potensi tinggi dalam dunia perubatan dan kosmetik, melanin warnanya diselaputi sejumlah besar protin, vitamin dan zat galian yang amat tinggi serta kandungan air yang besar.

Kajian terperinci yang telah dijalankan oleh banyak pihak menunjukkan bahawa sayur-sayuran yang mempunyai warna terang seperti jingga dan ungu contohnya kubis ungu, terung, anggur, bawang, turnip, keladi dan sebagainya memiliki kandungan vitamin dan zat galian lebih tinggi daripada sayur-sayuran berwana hijau dan putih.

Memiliki kuasa anti penuan dan antioksida tertinggi daripada semua jenis sayuran berwarna ungu lain.

sekian....terima kasih kerana membaca...

jangan lepaskan peluang utk dptkan yg asli dari saya...



0 comments:

Post a Comment